Markkinointi

Myynti ja markkinointi ovat yrityksen toiminnan keskiössä, mutta ovat piirteiltään kovin erilaisia. Siinä missä myyntiä on helppo mitata, markkinoinnin tehokkuuden todentaminen ja mittaaminen on haastavampaa. Siksi on Salesforce ja Loikka Solutions.

Markkinoinnin mittaaminen 

Markkinoinnin tehokkuuden mittaaminen on vaikeaa monestakin syystä. Asiakas saattaa olla ostoprosessin aikana lukemattomat kerrat kosketuksissa yrityksen myynnin ja markkinoinnin kanssa – blogeista oppaisiin ja myynnin puheluihin. Lisäksi lopulliseen ostopäätökseen voi osallistua monta päätöksentekijää, mikä vaikeuttaa markkinoinnin tuloksellisuuden mittaamista.

Ongelmana laadukkaana asiakasdatan puute

Toinen keskeinen markkinoinnin haaste on sen tarkka kohdentaminen. Jotta markkinoinnin rajallinen budjetti ja aika saadaan käytettyä mahdollisimman tehokkaasti, asiakkaita pitäisi pystyä segmentoimaan eri kohderyhmiin ja kontaktoida eri viestien kautta. Tämä edellyttää, että asiakkaista ylläpidetään ajantasaista tietoa, jota myynti- ja markkinointitiimit pystyvät hyödyntämään. Mutta koska yrityksen asiakasdata on monesti useissa eri järjestelmissä, asiakkaita ei pystytä segmentoimaan kohdennettua markkinointia varten. Tämä heikentää markkinoinnin tehokkuutta.

Konkreettisia tuloksia Salesforcella

Salesforcen avulla yritys pystyy palvelemaan kaikkia asiakkuuksiaan niiden eri vaiheissa – markkinoinnista myyntiin ja asiakastiketteihin asti.

Ottamalla käyttöön Salesforcen markkinoinnin automaatioratkaisun, Salesforce Marketing Cloudin, yritys tekee itselleen ison palveluksen. Marketing Cloudin käyttö perustuu ajankohtaisten markkinoinnin tulosten analysointiin, jota hyödyntäen yritys pystyy kontaktoimaan potentiaalisimmat liidit ketterästi. Liidien pisteytys- ja luokittelutyökalun avulla identifiointi on helppoa.

Markkinoinnin automaatio palvelee myös olemassa olevia asiakkaita, joille voidaan luoda uusia ostopolkuja ja kampanjoita hyödyntäen kerättyä dataa.

Olemme kumppanisi

Loikka Solutions on Salesforcen virallinen kumppani. Autamme yritystäsi tekemään markkinoinnista kilpailuedun keräämällä laadukkaita liidejä hyödyntämällä Salesforcea ja sen keräämää ajankohtaista dataa.

Kasvata myyntiä ja säästä aikaa markkinoinnin automaatiolla.

Referenssit

Hartwallilla kaivattiin keinoa, jolla myyjien myyntitapa saataisiin yhtenäiseksi. Tavoitteena oli myös paremmin ymmärtää asiakkaita ja vastata heidän tarpeisiinsa.”Huomasimme, että yhteistyö asiakkaiden kanssa on selkeästi parantunut ja syventynyt hankkeen myötä. Uusia oppeja seuraavat myyjät tekevät enemmän tulosta ja heidän asiakkuutensa ovat terveemmällä pohjalla.”, Hartwallin myyntijohtaja Marko Airamaa kertoo.

Tavoitteena oli yhtenäistää myyntiprosessi, joka tehostaisi myynnin johtamista ja tuloksia. Hongan kanssa suunniteltiin ja toteutettiin muutosprojekti, johon kuului 4 valmennuspäivää noin 30 myyntiedustajalle. ”Valmennuksen avulla saimme jo aiemmin aloitettuun toiminnan muutokseen haluamaamme vauhtia ja konkretiaa. Työ tietysti jatkuu täällä Hongan sisällä edelleen, mutta ulkopuolisesta avusta oli aidosti hyötyä”, Hongan liiketoimintajohtaja Jari Noppa summaa.

Ota meihin yhteyttä

Jätä tietosi niin otamme sinuun yhteyttä.