Uusi Salesforce-asiantuntija Loikan joukkueeseen

Hermanni Toivo on tuore vahvistus Loikka Solutionsin joukossa. Hän siirtyi alkuvuodesta 2022 yrityksen Salesforce-arkkitehdiksi isosta globaalista konsernista. Hermanni on työskennellyt Salesforcen parissa useamman vuoden ajan monipuolisesti niin konsulttina kuin arkkitehtinä, mutta myös kehittäjänä eli devaajana. Miltä Hermannista on tuntunut ottaa loikka satoja tuhansia työntekijöitä työllistävästä kansainvälisestä konsernista suomalaiseen kasvuyritykseen?

Yhteinen visio toi tekijät yhteen

Hermannia oli jo pidemmän aikaa kiehtonut ajatus siitä, miten konsultoinnin tehokkuutta saisi parannettua asiakasyrityksille – eli miten saadaan tuotettua merkittävää lisäarvoa asiakkaalle sen sijaan että myydään vain projektia projektin perään. Lisäksi häntä kiinnosti ajatus siitä, miten uudelleenkäytettäviä ratkaisuja voidaan kehittää esimerkiksi toimialakohtaisesti ja pidetään kokonaisvaltaisesti asiakkaasta parhainta mahdollista huolta. Hermanni koki, että Loikalla oli selkeä visio näiden toteuttamisesta ja hänellä taas omalta osaltaan myös osaamista edistää tätä visiota. Yhteiset intressit toivat siis tämän tällä hetkellä uima-altaassa asuvan nuoren, mutta kokeneen, Salesforce-expertin Loikalle.

Salesforce-arkkitehdit eivät tunnetusti luonnostele rakennuksia, vaan tietojärjestelmäkokonaisuuksia. Hermanni suunnittelee ja toteuttaa asiakkaille kokonaisvaltaisia Salesforce-ratkaisuja, jotka toimivat koko järjestelmän elinkaaren ajan. Hänen tehtävänsä projekteissa on selvittää asiakkaiden ongelmat niin teknisestä kuin liiketoiminnan näkökulmasta. ”Toimin tavallaan välikätenä bisneksen ja teknologian välillä. Eli ymmärrän syvästi Salesforcen teknologiapuolta, mutta myös sitä miten Salesforcella saadaan tuloksia asiakkaan liiketoiminnan kannalta”, Hermanni kertoo. Hermannin työpäiviin sisältyy tapaamisia asiakkaiden kanssa, sparrailua kollegoiden kesken ja tietenkin Salesforcen raudanlujaa asiantuntijatyötä: asiakkaiden toiveiden parhainta mahdollista toteuttamista Salesforcen CRM-järjestelmässä. Eli sitä, mikä olisi asiakkaalle järkevä ratkaisu ja miten sitä lähdetään toteuttamaan.

Itsensä haastaminen työn merkityksellisyyden pohjana

Työssään Hermanni nauttii siitä, että vaikka projektit ovat aiempaan työpaikkaan verrattuna pienempiä, niin ne tarjoavat haastetta ja mielenkiintoa monimutkaisuudellaan. Hän pääsee työskentelemään uusien asioiden äärellä ja myös sillä tavalla haastamaan itseään työssään.

Erityisesti Hermanni arvostaa sitä, kun hän näkee konkreettisesti oman työnsä kädenjäljen – miten hänen tekemästään työstä tietojärjestelmän parissa on aidosti hyötyä asiakasyritykselle. Arkkitehdin roolissa Hermanni pääsee tapaamaan asiakkaita ja tarjoamaan heille omaa ydinosaamistaan, mutta myös toimimaan asiakasvastaavan roolissa. Häntä ilahduttaa se, että asiakas myös arvostaa ja luottaa hänen asiantuntijuuteensa.

Hermanni Toivo salesforce

”Vaikka olemme vielä pieni toimija markkinalla, niin silti projektit ovat haastavia ja tuovat haastetta myös minulle. Saan oikeasti kehittää ratkaisuja enkä vain kopioida aiempaa ja sen takia työni ei ole tylsää. Pääsen myös kehittämään projekteja edelleen, eli sitä miten Salesforce mukautuu asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin ja toiveisiin joustavasti jatkossakin”

Hermanni nauttii itse myös siitä, että Loikalla pääsee itsensä haastamisen lisäksi myös haastamaan työtovereita ja sparrailemaan heidän kanssaan. ”Meillä toimii vuoropuhelu todella hyvin. Avoimesti keskustellaan mielipiteistä ja siitä, mikä ratkaisu sopisi mihinkin projektiin ja millaisella suunnalla lähdetään liikkeelle”, Hermanni kertoo.

Alasta kiinnostuville Hermanni kehottaa tarttumaan rohkeasti haasteeseen. Hän näkee, että innostus oppia ja kiinnostus omaa alaa kohtaan on tärkeintä. ”Ei tarvitse olla täysinoppinut asiantuntija ja mestari, kun valmistuu koulusta tai haluaa hakeutua alalle. Kyllä se oma into ja oppimiskyky on isossa roolissa. Niillä pääsee jo tosi pitkälle”, lopettaa Hermanni. 

Haluatko Hermannin tavoin osaksi Loikan tarinaa – olla mukana luomassa asiakkaille merkityksellisiä ratkaisuja? Loikka Solutions on voimakkaasti kasvava yritys, joka etsii jatkuvasti joukkoonsa nousevia tähtiä kasvamaan joukkueen huippupelaajiksi sekä jo kannuksensa ansainneita luottopelaajia, joiden käsissä suuretkin kokonaisuudet hoituvat vankalla otteella.

Ota meihin yhteyttä

Jätä tietosi niin otamme sinuun yhteyttä.