Salesforce tekee yrityksen datan hyödyntämisestä yksinkertaista

Yrityksillä on kasoittain vaikealukuista dataa, joka jää lopulta hyödyntämättä. Salesforce muuttaa datan ymmärrettävään muotoon ja auttaa kasvattamaan yrityksen arvoa.

Mikä ihmeen Salesforce?

Salesforce on maailman johtava pilvipohjainen asiakkuudenhallintajärjestelmä. Jopa 150 000 yritystä hyödyntää Salesforcea työssään. Se helpottaa asiakkuuksien palvelemista läpi niiden elinkaaren ja se on joustavasti muokattavissa yrityksen ja asiakkuuksien tarpeita kunnioittaen. Juurikin tämä ketteryys tekee Salesforcesta maailmanlaajuisesti menestyksekkään, ja miksi asiakkaat haluavat jatkaa sen käyttöä.

Koska Salesforce on pilvipohjainen järjestelmä, sitä ei tarvitse fyysisesti asentaa erikseen. IT-kulut pysyvät matalina ja asentaminen on helppoa. Salesforce ei siis ole perinteinen jäykkä IT-järjestelmä, vaan pikemminkin joustava ja moderni alusta. Se on liiketoiminnan teknologiaa, jonka avulla yritys voi digitoida liiketoimintaansa rakentamalla juuri oman näköisen kokonaisuuden juuri oikeaan tarpeeseen. Kaiken turhan voi karsia pois, jolloin jäljelle jää vain tarpeellinen.

Kaikki tieto yhdellä alustalla

Customer relationship management (CRM) tarkoittaa asiakkuuksien hallintaa. Se on yhdistelmä tietoa ja työkaluja, joiden avulla yritys voi luoda personoituja ja johdonmukaisia asiakaskokemuksia, mikä puolestaan kasvattaa yritysarvoa. CRM tallentaa kaiken asiakkaan kanssa käydyn kommunikaation, jotta tieto pysyy ajan tasalla.

salesforce asiakas 360

Salesforce on luonut oman alustan nimeltään “Salesforce customer 360” eli suomalaisittain “Asiakas 360”, joka on kokoelma tehokkaita sovelluksia. Alustan avulla yritys saa kokonaisvaltaisen kuvan siitä, missä kohtaa asiakas on kosketuksessa yrityksen kanssa. Yritys voi siis tallentaa, seurata ja analysoida nykyisiä, sekä uusia potentiaalisia asiakkuuksia. Täten kaikki tieto löytyy yhdeltä alustalta. Yksi yrityksen suurimmista haasteista on toistuvasti viestinnän takertelu. Asiakas 360 parantaa tiimityön sujuvuutta tekemällä viestinnästä näkyvää ja ajankohtaista koko tiimille, eikä se vaadi ylimääräisiä toimenpiteitä.

Salesforcen avulla on helppo yhdistää yrityksen avaintiimit: myynti, markkinointi, asiakaspalvelu, verkkokauppa ja IT tekemään töitä samalle alustalla. Tiimityöstä tulee vaivatonta ja vähemmän aikaavievää.

salesforce alusta

Miksi luotamme Salesforceen?

Aloitimme Salesforcen asiakkaana ja yhteistyö jatkui vajaat 10 vuotta. Oli itsestään selvää, että menestyksen myötä aloitamme kumppanuuden. Kumppanuuden aikana olemme auttaneet erikokoisia yrityksiä eri toimialoilla tavoittamaan uusia asiakkuuksia ja hyödyntämään dataa tehokkaasti. Olemme murtaneet muureja, joita kohdataan dataan liittyvissä ennakkoluuloissa ja todistaneet, ettei datan hyödyntämisen tarvitse olla monimutkaista. 

Loikka Solutions on tehnyt satoja projekteja Salesforcen parissa, ja olemme virallinen Salesforce-kumppani. Autamme suunnittelemaan ja määrittelemään sopivan ratkaisun, jonka toteutamme yrityksen puolesta ja tuemme sen käytössä. 

Salesforce on asiakkaita varten suunniteltu. Meidän tehtävämme on auttaa yritystä järjestelmän haltuunotossa sekä matkan varrella. Olemme apunasi kokonaisvaltaisesti Salesforcen kanssa!

Kysy lisää projektista

Samuli Rantala

Director, Executive Consultant

+358 40 5407511

samuli.rantala@loikka.com

Tähän liittyvät palvelut

Myyntijohtajan käsikirja

Ota meihin yhteyttä

Jätä tietosi niin otamme sinuun yhteyttä.