Salesforce Commerce Cloud: Verkkokaupan personointi ja suositukset

Miksi verkkokaupan personointi on tärkeää?

Verkkokaupan personointi on nykypäivänä erittäin tärkeää menestyksekkään myynnin kannalta. Kun verkkokauppa tarjoaa personoituja ja räätälöityjä kokemuksia kävijöilleen, se parantaa asiakastyytyväisyyttä, lisää konversiota ja sitouttaa asiakkaat pitkäaikaisiksi ostajiksi. Verkkokaupan personointi mahdollistaa myös tehokkaamman markkinoinnin ja viestinnän, kun yritys pystyy tarjoamaan kohdennettua sisältöä ja tarjouksia juuri oikeille asiakkaille.

Verkkokaupan personointi voi tarkoittaa esimerkiksi tuotesuosituksia, personoitua sisältöä tai personoitua markkinointiviestintää. Salesforce Commerce Cloud tarjoaa monipuolisia työkaluja verkkokaupan personointiin, ja tässä artikkelissa käymme läpi, miten voit hyödyntää niitä tehokkaasti.

Verkkokaupan personoinnin perusteet Salesforce Commerce Cloudissa

Salesforce Commerce Cloud tarjoaa useita ominaisuuksia, jotka helpottavat verkkokaupan personointia. Aloita personointi määrittämällä kohderyhmät ja segmentit, joiden perusteella voit tarjota personoitua sisältöä ja suosituksia kävijöille.

Kohderyhmien ja segmenttien määrittelyssä kannattaa hyödyntää asiakasdataa ja käyttäytymistietoa. Salesforce Commerce Cloud integroituu saumattomasti muihin Salesforce-työkaluihin, kuten Sales Cloudiin ja Service Cloudiin, joten voit hyödyntää asiakas- ja tilaustietoja personoinnissa. Voit esimerkiksi luoda kohderyhmän asiakkaille, jotka ovat ostaneet tietyn tuotteen ja tarjota heille siihen liittyviä tuotesuosituksia.

Tuotesuositteluiden luominen ja hyödyntäminen

Tuotesuosittelut ovat tehokas tapa personoida verkkokaupan kokemus ja lisätä myyntiä. Salesforce Commerce Cloud tarjoaa mahdollisuuden luoda erilaisia tuotesuositteluita, kuten ”samankaltaiset tuotteet”, ”suositut tuotteet” tai ”asiakkaiden suosikit”. Näitä suositteluja voi hyödyntää esimerkiksi tuotesivulla, ostoskorissa tai sähköpostimarkkinoinnissa.

Tuotesuositteluiden luomisessa kannattaa hyödyntää asiakasdatan lisäksi myös kävijöiden käyttäytymistä verkkokaupassa. Salesforce Commerce Cloudin tekoälytoiminnallisuudet mahdollistavat esimerkiksi suositeltavien tuotteiden ennustamisen kävijän aiemman ostohistorian ja muiden kävijöiden samankaltaisen käyttäytymisen perusteella.

Markkinointiviestinnän personointi

Markkinointiviestinnän personointi on tehokas keino tavoittaa ja sitouttaa asiakkaita. Salesforce Commerce Cloudin avulla voit personoida markkinointiviestejä esimerkiksi sähköpostimarkkinoinnissa tai push-ilmoituksissa. Voit tarjota asiakkaalle juuri hänen kiinnostustaan vastaavaa sisältöä ja tarjouksia.

Markkinointiviestinnän personoinnissa kannattaa hyödyntää asiakasdataa, kuten ostohistoriaa, selauskäyttäytymistä tai asiakkaan demografisia tietoja. Näitä tietoja voi kerätä esimerkiksi verkkokaupasta, rekisteröitymislomakkeista tai asiakaspalvelun yhteydenotoista. Salesforce Commerce Cloudin avulla voit automatisoida markkinointiviestinnän personoinnin ja tarjota juuri oikeaa sisältöä juuri oikeille asiakkaille oikeaan aikaan.

Ota yhteyttä