Kuinka parantaa myyntiä Salesforce data-analytiikan avulla

Kuinka aloittaa data-analytiikan hyödyntäminen Salesforce-myynnin parantamisessa?

Loikka Solutions haluaa auttaa yritystäsi hyödyntämään Salesforce data-analytiikkaa myynnin parantamisessa. Tässä artikkelissa opastamme sinua ensimmäisiin askeleisiin data-analytiikan hyödyntämisessä Salesforcen avulla.

1. Luo selkeät tavoitteet ja mittarit

Ennen kuin aloitat datan analysoinnin, sinun on tiedettävä, mitä haluat saavuttaa. Määrittele selkeät tavoitteet, jotka haluat saavuttaa data-analytiikan avulla. Haluatko esimerkiksi kasvattaa myyntiä tietyn prosentin vuosineljänneksittäin tai parantaa asiakastyytyväisyyttä?

Kun tavoitteet on määritelty, sinun tulee luoda sopivat mittarit tavoitteiden seuraamiseen. Salesforcen avulla voit luoda mittareita, jotka näyttävät reaaliaikaisesti haluamasi tiedot. Esimerkiksi voit luoda mittarin, joka näyttää myyntitiimisi saavuttaman myyntivolyymin kuukausittain.

2. Kerää ja analysoi relevantti data

Seuraavaksi sinun tulee kerätä ja analysoida relevanttia dataa Salesforcen kautta. Salesforcen tarjoamat raportointityökalut mahdollistavat erilaisten raporttien ja tietokyselyjen luomisen.

Voit esimerkiksi luoda raportteja myyntitilauksista tietyltä ajanjaksolta tai seurata myynnin kehitystä eri tuoteryhmittäin. Analysoi kerättyä dataa ja etsi yhteyksiä eri tekijöiden välillä, kuten asiakastyytyväisyys ja tiettyjen tuotteiden myynti. Nämä tiedot auttavat sinua tekemään parempia päätöksiä ja hienosäätämään myyntistrategiaasi.

3. Hyödynnä ennusteita ja suosituksia

Salesforcen data-analytiikka tarjoaa myös mahdollisuuden hyödyntää ennusteita ja suosituksia. Näiden avulla voit ennakoida myyntiä ja saada suosituksia parhaista toimintatavoista esimerkiksi asiakkaan tarpeiden täyttämiseksi.

Ennusteet perustuvat historiallisiin tietoihin ja erilaisiin algoritmeihin, joiden avulla voidaan ennustaa tulevan myynnin kehitystä. Suositukset puolestaan auttavat sinua tunnistamaan potentiaaliset ristiinmyynti- ja lisämyyntimahdollisuudet.

4. Käytä Salesforcen koulutusresursseja

Voit taitojen kartuttamiseksi hyödyntää myös Salesforcen tarjoamia koulutusresursseja. Salesforcen Trailhead-oppimisalustan avulla voit tutustua data-analytiikan perusteisiin ja kehittää taitojasi asiantuntijoiden ohjaamana.

Trailhead tarjoaa monipuolisia opintopolkuja, jotka auttavat sinua ymmärtämään Salesforcen data-analytiikan mahdollisuudet ja hyödyntämään niitä tehokkaasti. Koulutuksen avulla voit tulla todelliseksi Salesforcen data-analytiikan asiantuntijaksi ja levittää oppimiasi parhaita käytäntöjä omassa organisaatiossasi.

Ota yhteyttä