Kuinka luoda vakuuttavaa sisältöä Salesforce CRM:n avulla

Kuinka luoda vakuuttavaa sisältöä Salesforce CRM:n avulla

Oikeanlaisten työkalujen avulla Salesforcen CRM-järjestelmän avulla voit luoda vaikuttavaa sisältöä, joka auttaa yritystäsi menestymään. Tässä artikkelissa tutustumme siihen, miten hyödyntää Salesforce CRM:n ominaisuuksia sisällöntuotannossa ja luoda koukuttavaa materiaalia, joka vetoaa potentiaalisiin asiakkaisiin.

Tavoita kohdeyleisösi tehokkaalla sisällöntuotannolla

Salesforcen CRM-järjestelmä tarjoaa monia työkaluja ja toimintoja, jotka auttavat sinua tavoittamaan kohdeyleisösi tehokkaasti. Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on kohdennetun sisällön luominen ja jakelu oikeille ihmisille oikeaan aikaan.

Aloitetaan kohderyhmän määrittämisestä. Salesforcen avulla voit kerätä arvokasta tietoa asiakkaistasi ja potentiaalisista asiakkaista. Hyödynnä tätä tietoa luodessasi sisältöä, joka puhuttelee juuri heitä. Esimerkiksi voit kohdistaa sisältöä tiettyjen asiakkaittesi tarpeiden tai kiinnostuksen kohteiden perusteella.

Toinen tapa tavoittaa kohdeyleisösi on hyödyntää Salesforcen automaatiotoimintoja. Voit esimerkiksi luoda automaattisia sähköpostikampanjoita, jotka välittävät potentiaalisille asiakkaille räätälöityä sisältöä tietyn aikataulun mukaan. Näin pysyt asiakkaiden mielessä ja pidät heitä kiinnostuneina yrityksestäsi.

Hyödynnä Salesforcen analytiikkaominaisuuksia

Huippuluokan sisältöä ei voi luoda ilman jatkuvaa seurantaa ja analysointia. Salesforcen CRM-järjestelmä tarjoaa erinomaiset analytiikkaominaisuudet, joita voit hyödyntää sisällöntuotannossasi.

Aloita analysoiden olemassa olevaa sisältöäsi. Salesforcen analytiikkaominaisuuksien avulla voit tarkastella, mitkä sisällöt ovat tehokkaimpia ja mitkä eivät ole saaneet toivottuja tuloksia. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, mitä asiakkaasi arvostavat ja mitä heiltä puuttuu.

Toinen tapa hyödyntää Salesforcen analytiikkaominaisuuksia on seurata sisällösi suorituskykyä. Voit esimerkiksi seurata, miten eri sisällöt vaikuttavat konversioihin, sitoutumiseen ja asiakkaiden elinkaareen. Näiden tietojen perusteella voit tehdä tarkempia päätöksiä sisällöntuotantosi suhteen ja parantaa tuloksiasi entisestään.

Ota yhteyttä