Tagomo Digital tuplasi liikevaihtonsa Salesforcen avulla

Asiakas

Tagomo Digital Oy on vuonna 2018 perustettu digimediatoimisto, joka tuottaa asiakkailleen verkkosivuja ja digitaalisen markkinoinnin palveluja. Yritys työllistää noin 30 asiantuntijaa, ja vuonna 2020 liikevaihto kipusi yli 1,2 miljoonaan euroon. Tagomo Digitalin ylpeydenaiheita ovat korkea asiakastyytyväisyys ja hyvinvoiva henkilöstö.

Pirstaloitunut asiakasdata kasvun esteenä

Vuoden 2019 alussa Tagomo Digitalin asiakasdata aina myynnistä tuotantoon ja laskutuksesta johtoon oli tallennettuna useaan eri järjestelmään, joiden välillä tietoa ei saatu siirtymään. Asioiden johtaminen arjessa oli vaikeaa, kun selkeä tieto asiakkuuksista puuttui. Aikaa kului kohtuuton määrä eri järjestelmien välillä sukkulointiin ja hallinnolliseen resursointiin, mikä alensi katetta ja heikensi koko organisaation tuottavuutta.

Tämä soti yrityksen tekemää kasvusuunnitelmaa vastaan, jonka keskeisenä tavoitteena oli kasvattaa liiketoimintaa uusasiakashankinnan kautta asiakastyytyväisyyttä vaarantamatta, sillä pirstaloituneen järjestelmädatan aiheuttamat ongelmat alkoivat lopulta näkyä sekä asiakkaiden että oman henkilökunnan tyytyväisyydessä.

“Tajusimme, että yhdistämällä ydinprosessimme yhteen järjestelmään saisimme tuotua asiakkaan keskiöön, mikä voisi antaa meille merkittävää kilpailuetua”, Tagomo Digitalin myyntijohtaja ja yrittäjä Mikko Lehtinen kertoo.

Uusasiakasmyynnin kehittäminen oli Tagomo Digitalin kasvusuunnitelman keskiössä, mutta aikaisemman CRM-järjestelmän kyvykkyydet eivät enää riittäneet tukemaan tarvittavia uusia toimintatapoja. Käytössä olleeseen CRM-järjestelmän kehittämiseen oli investoitu, joten vaihtaminen tuntui raskaalta päätökseltä. Tagomo Digital kuitenkin ymmärsi, että mitä kauemmin pysytään vanhassa järjestelmässä, sitä enemmän menetetään rahaa. Oli aika repäistä laastari.

“Halusimme, että valittava järjestelmä olisi meidän liiketoimintamme ytimessä tukemassa arjen kasvua”

– Mikko Lehtinen

Järjestelmäksi valikoitui Salesforce ja kumppaniksi Loikka Solutions

Tagomo Digital lähti etsimään asiakasjärjestelmää, jonka avulla liiketoiminnan ydinprosessit voitaisiin yhtenäistää, ja joka sen myötä mahdollistaisi yrityksen järjestelmällisen kasvun. Uudeksi järjestelmäksi valikoitui huolellisen selvityksen jälkeen Salesforce. “Totesimme, että Salesforce on järjestelmä, joka kykenisi tukemaan meidän kasvuamme, eikä sen skaalautuvuus loppuisi kesken. Meille oli valinnassa myöskin tärkeää, että osaisimme tarvittaessa muokata järjestelmää itse. Salesforce tarjoaa tähän erinomaiset mahdollisuudet”, kertoo Lehtinen.

Loikka Solutions on satoja projekteja tehnyt, virallinen Salesforce-kumppani. Loikka toteutti Tagomo Digitalille kokonaisjärjestelmän myynnin aina asiakkuuksien, tuotannon ja laskutuksen hallintaan, käyttäen alustana Salesforce Sales Cloudia.

Myynnin pohjaksi valjastettiin Salesforce Sales Cloudin CRM-toiminnallisuudet, jotka rikastettiin Vainu-integraatiolla. Oikea-aikaiset Vainu-signaalit generoivat automaattisesti uusia liidejä myynnille. Myyjien uusasiakashankintaa varten toteutettiin ns. “High Velocity Sales” -malli, jonka avulla myyjät kykenevät käsittelemään suuria määriä liidejä ja prospektointisoittoja joka päivä.

Yrityksen tuotantotiimin toiminnan ohjaukseen toteutettiin projektityökalu hyödyntäen Salesforce Sales Cloudin ominaisuuksia. Projektityökalu ohjaa tuotantotiimin arkipäivää ja tiedottaa asiakkaita automaattisesti projektin etenemisestä. Järjestelmään toteutettiin myös laskutusintegraatio, joka lähettää laskuaineiston automaattisesti laskutusjärjestelmään. Myynti ja tuotanto voivat siis seurata laskujen tilaa kätevästi suoraan Salesforcesta.

Haluatko mielummin kuunnella koko casen?
Kuuntele webinaaritallenteemme

Kasvutarina jatkuu

Tagomo Digitalin kasvu jatkuu, ja Salesforcen käyttöönoton jälkeen yritys on onnistunut tuplaamaan liikevaihtonsa. Mikko Lehtisen mukaan nyt jokainen yrityksessä tietää, mikä kunkin asiakkaan tila on ja työntekijät voivat keskittyä siihen, mitä he tekevät hyvin sen sijaan, että kuluttaisivat aikaa eri järjestelmiin kirjaamiseen. Salesforce on siis ollut keskeinen mahdollistaja yrityksen kasvulle.

Lehtinen kiittelee myös Loikkaa kumppanina projektissa: “Loikka Solutions on ollut meille kumppani, joka ei vain tee työtä käskettyä vaan haastaa meitä. Loikan avustuksella onnistuimme virtaviivaistamaan avainprosessimme ja toteuttamaan ne järjestelmäksi, josta käyttäjät nauttivat.”

Tagomo Digitalin tapauksessa muutosprosessi osoittaa sen, että Salesforce on liiketoiminnan teknologia, jonka avulla yritys voi digitoida liiketoimintaansa rakentamalla juuri oman näköisen kokonaisuuden juuri oikeaan tarpeeseen.

”On ollut ilo olla mukana kehittämässä Tagomo Digitalin asiakkuuksien hallinnan prosesseja ja työkaluja. Tagomo Digital kehittää liiketoimintaansa rohkeasti ja systemaattisesti joka päivä, ja on hieno esimerkki siitä, miten ihmisten ja teknologian saumaton yhteispeli mahdollistaa ylivertaisen asiakaskokemuksen”, kertoo projektissa vetäjänä toiminut Executive Consultant Samuli Rantala Loikalta.

Kiinnostaako kasvu?
Varaa ilmainen aika, niin sparrataan.

Tulokset

Tuplasi liikevaihtonsa

+100%

High Velocity Sales -malli

307 km/h

Kysy lisää projektista

Samuli Rantala

Director, Executive Consultant

+358 40 5407511

samuli.rantala@loikka.com

Myyntijohtajan käsikirja