Case Honka

Honka halusi vastata muuttuneeseen tilanteeseen.

Asiakas

Honka on arvostettu kotimainen hirsitalojen valmistaja. Jo yli 60 vuotta toiminut yritys kunnioittaa juuriaan, mutta samalla se pyrkii jatkuvasti kehittymään. Honka tarttui moderneihin myynnin haasteisiin Loikka Solutionsin valmennuksen avulla.

”Viime vuosien aikana Hongan tuotteet ja palvelut ovat muuttuneet ja tuotevalikoima laajentunut. Samalla meille on syntynyt uudenlaisia asiakaskuntia – yhtenä esimerkkinä omakotitalo-asukkaat. Vuorovaikutus uusien asiakkaiden kanssa on erilaista verrattuna siihen, mihin olemme perinteisen vapaa-ajan rakentamisen asiakaskunnan kanssa aiemmin tottuneet. Lisäksi asiakkaiden ostokäyttäytyminen on muuttunut laajempien palvelukokonaisuuksien suuntaan”, Hongan liiketoimintajohtaja Jari Noppa sanoo.

”Halusimme, että myyjämme pystyisivät viestimään uusien asiakkaiden toivomalla ja arvostamalla tavalla eli muokata toimintaamme ja myyntiprosessiamme asiakaslähtöisemmäksi. Lisäksi tämä yhteinen tapa pitäisi ottaa käyttöön ja jalkauttaa arjen työhön”, Jari kertoo.

Hongan muutostarve keskittyi siis asiakaskohtaamisen, myyntitaitojen ja myyntitavan kehittämiseen ja yhtenäistämiseen. Tavoitteena oli löytää yhtenäinen ja tehokas malli myynnin johtamisen ja tulosten tehostamiseen.

Honka etsi muutosta, joka aidosti siirtyisi myyntityön arkeen

Loikka Solutions valikoitui yhteistyökumppaniksi muutokseen, sillä Loikka ymmärsi Hongan tarpeet ja kehitysehdotus oli selkeä.

”He saivat parhaiten kiinni tilanteestamme, ja osasivat luoda siitä helposti omaksuttavan ja ymmärrettävästi kuvatun ratkaisuehdotuksen”, Jari kuvailee.

Loikka suunnitteli ja toteutti yhdessä Hongan kanssa muutosprojektin, johon kuului 4 valmennuspäivää. Siihen osallistui noin 30 myyntiedustajaa, joista moni toimii maanlaajuisesti ja itsenäisesti ympäri Suomea. Tämä toi oman lisämausteensa projektiin. 

”Olimme ennen projektin aloitusta huolissamme siitä, että muutos aiheuttaisi vastarintaa tai soraääniä myyjissämme. Olinkin positiivisesti yllättynyt, sillä kaikki myyjämme olivat valmennuksesta innoissaan. He ovat antaneet jälkeenpäin myönteistä palautetta Loikan valmennuksen toteutustavasta ja aiheista – valmennuspäivissä oli pääpiirteittäin sopivasti asiaa ja ne muodostivat yhdessä tiiviin kokonaisuuden. Seurasin mielelläni myös sitä, kuinka aktiivisesti honkalaiset osallistuivat valmennukseen”, Jari sanoo.

Erityisesti hän kiittelee sitä, että valmennuksen osallistujat pääsivät valmennuspäivien aikana harjoittelemaan opittavia asioita.

”Olen pitkän urani aikana nähnyt monenmoista koulutusrupeamaa ja vetänyt sellaisia itsekin. Voin kuitenkin vilpittömästi todeta, että Loikan tarjoama valmennus sijoittuu tässä parhaimpaan päähän. Onhan se erinomaista, kun muutos tapahtuu aidosti eikä valmennuksen jälkeen vain palata takaisin lähtöruutuun”, Jari tiivistää.

”Loikan suunnitteleman valmennuksen avulla saimme jo aiemmin aloitettuun toiminnan muutokseen haluamaamme vauhtia ja konkretiaa.”

– Jari Noppa

Valmennuksen tukena digitaalinen oppimisalusta Promote

Hongan projektissa hyödynnettiin digitaalista oppimisalustaa Promotea, joka on käytössä valtaosassa Loikan muutosprojekteista.

”Promote tuki myyntivalmennusta hyvin ja toimi sujuvasti. Koen, että valmennuksesta olisi jäänyt jotain puuttumaan ilman sitä”, Jari pohtii.

Valmennusprojekti polkaisi myös suuremman muutoksen käyntiin Hongalla.

”Loikan suunnitteleman valmennuksen avulla saimme jo aiemmin aloitettuun toiminnan muutokseen haluamaamme vauhtia ja konkretiaa. Työ tietysti jatkuu täällä Hongan sisällä edelleen, mutta ulkopuolisesta avusta oli aidosti hyötyä”, Jari summaa.

Hongan muutosprojekti onnistui suunnitellusti ja toi hyviä tuloksia

Tässä projektissa päävastuussa Loikalta toimi konsultti Tuomas Miettinen. Myös Tuomas piti projektia menestyksekkäänä.

”Palkitsevinta on se, että onnistuimme tuomaan muutoksen Hongan myyntityöhön juuri sillä tavalla, mitä Hongan ohjausryhmässä oli suunniteltu. Kehitimme Hongan myyntiprosessia yhtenäiseksi ja valmensimme myynti- ja vuorovaikutustaitoja”, Tuomas kertoo.

Hän kiittelee myös sitä, kuinka ennakkoluulottomasti Hongan myyjät lähtivät mukaan muutosmatkalle ja muuttivat arjen tekemistään.

”Honka on tehnyt äärettömän arvokasta työtä, sillä he panostivat itse muutoksen onnistumiseen. Emme olisi pystyneet pelkkinä valmentajina saamaan aikaiseksi näinkin huikeita tuloksia ilman honkalaisten ja Jari Nopan omaa panosta. Olin vaikuttunut Hongasta yrityksenä ja sen työntekijöiden rautaisesta motivaatiosta”, Tuomas sanoo.

Kiinnostaako kasvu?
Varaa ilmainen aika, niin sparrataan.

Tulokset

Osallistujista sitoutui projektiin

86%

Osallistujista keskusteli oman kehittymisensä tavoitteista 

91%

Valmennusohjelman tehokkuus PEABilla.

400%

Kysy lisää projektista

Tuomas Miettinen

Account Manager, Senior Consultant

+358 40 5455355

tuomas.miettinen@loikka.com

Tähän liittyvät palvelut

Myyntijohtajan käsikirja

Ota meihin yhteyttä

Jätä tietosi niin otamme sinuun yhteyttä.